Bli-kjent-tur til Skoghus!

13. - 15. april reiste to sivile Soltunarbeidere og 15 soldater fra Setermoen, Heggelia, Rusta og Skjold til Skoghus på Senja! Vi skulle forsøke å gjenta suksessen fra høstens bli-kjent-tur til Lauklines.


To fulle mber og to personbiler satte fredag kveld kursen mot Skoghus. Stemningen var veldig god, vi var klar for ei helg der vi skulle koble hverdagen ut!
Vel framme, ble vi innlosjert i rommene rundt villmarksstua, og fikk maten på kjøkkenet. Sengene ble raskt oppredd, før vi samlet oss til kveldsmat og et påfølgende ord for kvelden som Kim stod for. Ut over kvelden var vi rimelig slitne, men det ble en del brettspilling allerede da.
Lørdag morgen startet med at Øystein, Svend og Eivind lage frokost. Til manges fortvilelse løp Øystein rundt og vekket folk med Pål og videokameraet på slep. Her var det ingen nåde, det gjalt på alle rom uten ett, årsaken er vel heller pinlig, så den får Øystein ha i fred.. Etter frokost dro vi til Nordborg der de fotballglade fikk slå seg løs på fotballbanen, mens vi andre dro til Finnsnes på shopping. Jentene ble sendt på veskeshopping av Svend, så ingen av guttene ønsket vel å være med oss.. Dermed gikk vi rundt hele byen, spiste rosa og brun kake, og fant mange rare ting. Gutta kjøpte solbriller og inntok en bedre lunsj.

Til avtalt tid fylte vi mben igjen, og dro til Skoghus, der middag var under tilberdning av Jan Tore, Arild og Pål. Lasangen var nydelig! Mer brettspill stod for tur, og det var nå det virkelig begynte å ta av både med Mastermind, uno og ludo. Nye ludoregler ble også laget.Øystein hadde en bra bibeltime til tross for at klokka var 20.00 da han begynte. Snop hadde Rune kjøpt inn i massevis, så vi tygget snop, pop-corn, chips og boller hele kvelden som ble avrundet med delekveld rundt gruva i villmarksstua med påfølgende pølsegrilling. Natta ble laaang og bra. Praten satt løst:)

Søndag var det Guro og Marita sin tur til å lage frokost, og siden så godt som ingen hadde det minste lyst til å stå opp til 10.30, ble de fint nødt til det, siden vi var så snille at vi tok en vekkerunde med den blideste stemmen vi hadde. Etter hvert fikk alle spist, vi vasket opp for en hel helg, vasket rom og pakket, hadde en lærerik bibeltime med Svend og vasket og ryddet enda mer, før begge presteassisetentene måtte tilbake pga gudstjenester på Setermoen og Bardufoss. Det ble en humpete og morsom tur i mben, mens de andre spiste lapskaus og vasket resten av områdene vi hadde brukt i helga.
Vel tilbake søndag kveld tror jeg det var flere enn Soltunpersonellet som var utslitt. Minimalt med søvn, og høyest mulig tempo i løpet av en kveld kan ta på den beste, men det var uansett verdt det. Helga var fantastisk bra, takk til alle som var med! Håper dere koste dere like mye som vi to på Soltun gjorde!

Kommentarer

Rune Boel sa…
jeg koste meg. rune

Populære innlegg