Bra människor och god gemenskap på Helg+


Den andra helgen i Februari, 7 februari-9 februari, var det dags för säsongens andra och 2020:s första Helg+ här på Soltun. Helg+ är en typ av bibelhelg/leir för unga vuxna och det arrangerades för första gången förra hösten, och nu var det dags för att åter en gång arrangera detta. Det blev en fin helg då många soldater var inom Soltun innan flera veckor av övelse och perm påbörjades. Det var även en del civila som deltog, elever från Fjellheim Bibelskole och andra unga vuxna från Troms. På grund av sjukdom blev en del av bibelundervisningen inställd, så det blev en helg med lite mer fritid än planerat, men denna tiden fylldes gott ut. Spel, stekning av lapper, skidor (både som egen fysisk aktivitet men också via tv:n och världscupen), slalom och en roadtrip till Sverige var några av aktiviteterna under dagarna.

Men fokus för helgen var den kristna gemenskapen. På fredag kväll hade vi vittne/sång-möte, en fin stund, och under resten av helgen var temat för mötena och bibeltimmarna ”Kristus i gamla testamentet”. Lars Aarseth var med som talare under helgen, och visade bland annat på hur Jesaja visar mot/talar om Kristus.

Helgen avslutades ”officiellt” ganska tidigt på söndagen, men många av deltagarna blev kvar länge ut över dagen. Runt klockan 21 sa jag hade till de sista av soldaterna, då de drog tillbaka till leir efter våfflor och is på kvällen.

Efter denna helgen har det varit väldigt lugna veckor på Soltun, då många av soldaterna antingen varit hemma på perm eller haft övelse och helgtjänst. Här nedanför kommer lite bilder från Helg+.   

   

   

   

   

   

Snakkes, Sofie

Kommentarer

Populære innlegg