December + Januari
Long time no see. På grund av en hektisk december månad, och en uppstart på det nya året med mycket att göra så har bloggen här blivit lidande. Det var inte meningen, men jag ska göra mitt bästa för att från och med nu klicka in här och skriva oftare. Jag kan i alla fall göra en liten summering om dessa två månader, lite bilder och lite text. Bättre sent än aldrig, var det inte så? 😉

1 advent: torsdag 28 november – måndag 2 december
Under dessa dagar fick vi besök av ca 20 personer från Fjellheim Bibelskole i Tromsö, de flesta elever, men även några från personalstaben. Åpen Bibelskole stod på schemat, alltså att bibelskolan flyttar sin verksamhet till andra orter för att människor utifrån ska kunna vara med på undervisningen. Under helgen var även många soldater inom, så det var mycket folk på Soltun hela helgen. Helgen bestod av bibelundervisning på förmiddagar och kvällstid, ibland annat på Johannes uppenbarelse och Efesierbrevet. Annars gick dagarna i julmys, mandarinätning, lek ute i snön, deltagande i julgranständning och fackeltåg nere i Setermoen centrum, julkalendrar, goda samtal och mycket mer.

     

     

     


2 advent: 6 december – 8 december
Redan nästa helg var det dags för julbord på Soltun. Veckan gick åt till förberedelser och på fredag kväll var vi 45 styck som tillsammans hade en väldigt fin kväll, många soldater, men också många civila Soltun-vänner tog turen. Jul-stämning, andakt, underhållning och väldigt god mat. Till huvudrätt serverades renstek och potatisgratäng, vilket följdes av en väldigt god efterrätt, och senare på kvällen dukades det upp ”fika” = ett stort kakbord och kaffe.
Många av gästerna stannade över helgen, så när vi från personalen reste på NLM region nords julbord så ordnade praksiseleverna från Fjellheim med glögg och spelkväll. Bra helg!

    

    

    

Sen blev det julferie på Soltun, julen kom och gick, och likaså Januari månad. Helgerna efter jul har det varit många soldater inom varje helg, och lugna lördagsmorningar har varvats med skidturer, mycket pilkastning, gott snack, spel, möten, film och så vidare, dvs ganska vanliga helger här på Soltun 😊

Kommentarer

Populære innlegg