GODT NYTTÅR!


Hei alle gode lesere! Nå er vi kommet godt i gang med det siste halvåret her på Soltun. Vi lovte før jul å oppdatere fra den siste helgen, så det skal vi gjøre nå. Vi skal selvsagt oppdatere fra den første helgen etter ferien også, så frykt ei. 


Fredag 12.desember var det en fin liten gjeng soldater som kom til Soltun, og vi lagde til litt førjulsstemning med en julefilm, mandariner og pepperkaker. Nesten samtlige sovnet før filmen var halvveis, i alle mulige stillinger. Tror de var noe klar for juleferie...


Tidlig, tidlig, klokken 6:00 lørdags morgen fikk vi ettåringene med oss Lars Inge, Christer og Ida på Luciavandring. Vi kledde oss i laken, glitter i håret, lys i hånden og hver vår kurv med mandariner, pepperkaker, twist, og lussekatter. Vi listet oss inn på rommene der soldatene lå i sin dypeste søvn, og stilte oss opp, sang og kastet alt det gode vi hadde i kurvene i de morgentrøtte, småforvirrede ansiktene. Alt fikk vi selvsagt på film ;) Dagen kom omsider i gang et par timer seinere, og siden det var Lucia imporviserte vi et lite kor og dro ned til gamlehjemmet. Vi sang et par julesanger, delte ut lussekatter og slo av en prat, noe de satt stor pris på. Jeg (Elise) fikk desverre ikke med meg dette, for jeg måtte gjøre meg klar til julebord med Panserbataljonen, som Christers følge. Det var en artig opplevelse, med et overmåte stort utvalg av kjøtt og skalldyr, og et hinsides dessertbord! Det mest spesielle var nok å smake på Grizzlibjørn. 

Ellers gikk lørdagskvelden på Soltun sin vante gang- en avslappende kveld med møte, film og snacks. Søndags morgen laget vi til en litt finere frokost som en slags avsluttning før jul. Tror samtlige av oss var klar for ferie, så vi gjorde ikke så mye ut av søndagen.

Vi startet oppigjen forrige helg hvor det kom overraskende mange, og til og med noen nye! Fredagen lagde vi til en bålplass og grillet pølser og marshmellows. Ellers var helgen rolig og fin. Deilig å komme i gang igjen, med ny energi og forventninger for den siste etappen av året. Kanskje kommer det soldater fra januar-kontigenten opp til Soltun etterhvert også? Det gleder vi oss til! 

Desverre er mange av bildene fra helgen før jul blitt midlertidig borte, men noen bilder har vi..


- Ettåringene :)





 Tor Ådne 




 Putekriiig... Brutal match mellom Birgitte og Christer






 
Ida og Hildegunn på Lucia


 Korøving før gamlehjemsbesøket

 Søndagsfrokost :)










  Nydelig himmel før vi reiste hjem på ferie

Bilder fra helgen etter nyttår:
 Opplyst sti ned til bålplassen






 Aksjon "grav ut Soltun-bilen" igang..


 Pepperkakehusene måtte knuses og spises, og det var mange kreative måter å gjøre det på!


 Ola knuser det med hodet


 Kristoffer tok i bruk en hammer








 Dette var kanskje den mest kreative måten :)


 Wrecking ball!

Kommentarer

Populære innlegg