En litt annerledes helg

Denne helga var det litt flere enn soldatene som kom! Det har nemlig vært årsmøte i MKF (militært kristent fellesskap). Så vi har vært rett over 30 personer - med soldatene og deltakerne. Med tanke på at Lars Inge er på tur med koret - til London, så har vi ikke akkurat ligget på latsiden! Takk og pris for fantastisk flotte soldater som stiller opp og hjelper til på kjøkkenet - og det med et stort smil! Jeg er utrolig takknemlig til alle dere flotte soldater, og ellers andre som tok turen innom for å bidra litt i løpet av helga! Det hadde ikke gått så bra som det gjorde uten dere!

Fredag kveld rant det inn med folk, og de fikk tildelt rom og sånn, før det ble kveldsmat og god stemning. Etter kveldsmaten var det møte, og så ble det kaffe og kake i stua!
Flotte Hanne som bakte kake - på stua for ikke å forstyrre møtet med bråk fra kjøkkenet!

John likte blomstene jeg (Hanne) fikk på onsdag

Et blinkskudd av Jarle - gjennom blomstene (John er den fantastiske fotografen)

Werner brukte store deler av helga til å lese teori til jegerprøven

John

Ida lager lunch

Kaffe er viktig når man har besøk! 

Koselig med fellesmåltider!


Lars og Jarle hjelper til med å lage taco til lørdagskvelden! 

John hjelper også til!

Karl Johan

Lørdag hadde de årsmøteforhandlinger i møtesalen, så vi tilbrakte vår lørdag på stua med soldatene. Det gikk med mye tid til å spille spill blant annet. Siden jeg har falt pladask for Partners (nesten som ludo), fikk jeg dratt med meg tre andre på det. Og denne lørdagen spilte vi med "straff" for de to som tapte

Robin tapte

Vinnerlaget: meg (Hanne) og Lars

Taperlaget: Hanne og Robin, måtte ta pushups

Da kvelden kom, ble tacoen servert - til manges store fornøyelse! 


John var superfornøyd med lørdagen!

Det var veldig spennende å høre mer om MKF - noe jeg i alle fall ikke hadde hørt om før. Møte flere som jobbet i forsvaret og få litt forkynnelse. Dette er et viktig arbeid som alle kan lese mer om på mkf.no . Dere må gjerne være med å be for arbeidet de gjør, medlemmene og lederne!

Etter frokost på søndag, tok MKF-erne farvel og reiste fra Soltun. Men med rundt ti soldater igjen, gikk det fint! Jonatan var med og lagde en deilig middag, og John bad hjem et par ekstra soldater. Så det var stor glede i heimen da kyllingen kom på bordet! Gleden var, om mulig, enda større da Anne Christine dukket opp med dessert: en Soltun-kake som hun og Ingeborg (tidligere ettåringer på Fjellheim Bibelskole) hadde bakt den morgenen. 

Den flotte kaka, som falt i smak hos mange!

Avslapping med kortspill og kakespising!

Jonatan

Ida og Anne Christine

Robin

Njål

Werner likte i alle fall kaka veldig godt!


Denne helga har jeg snakket litt mer med Hanne, 
for at dere skal få bli bedre kjent med henne:

Hvem er du?
Jeg heter Hanne Sugustad, og kommer fra Trondheim. Jeg tjenestegjør dette året i Sanitetsbataljonen, der jeg kjører lastebil.

Hva betyr Soltun for deg?
Livet  i Forsvaret kan til tider være veldig slitsomt og ensformig. Da er det veldig fint å kunne tilbringe tid på en plass som Soltun, der man kan slappe av, møte folk fra andre  bataljoner, lage mat, spille spill, ”bli vartet opp”, spise lange måltider, drikke alt for mye kaffe,  tilbringe tid med Jesus, og generelt få overskudd til en ny uke. 

Hva er det beste minnet ditt fra Soltun – så langt?
Det er vanskelig å rangere minnene jeg har herfra, men noe jeg  har verdsatt høyt i ettertid, er julebordet som ble arrangert i desember. Jeg hadde ikke vært noe særlig på Soltun før dette, og var ganske spent på å møte så mange nye mennesker.  De er hovedgrunnen til at jeg er her i dag. Jeg ble veldig godt mottatt, og det ble naturlig å komme tilbake.
  
Hva ser du mest fram til i løpet av den siste tiden i militæret?
Jeg må si det samme som Lars; Lourdes-turen. Jeg tror det blir helt supert å dra med Soltungjengen til Frankrike, og få et avbrekk fra den vanlige, militære tjenesten.Med dette vil jeg si takk for nok ei flott helg på Soltun! Til dere lesere; dere er hjertelig velkommen til å ta turen innom på en kopp kaffe eller te hvis dere er i området. Dessuten er vi veldig takknemlige om dere husker på å be for Soltun, arbeidet som skjer her og for soldatene som tjenestegjør i nord! 
 Er det noe du lurer på, er det bare å ta forbindelse! 

Gud velsigne dere alle! Håper uka deres blir flott.
- Hanne - Kommentarer

Populære innlegg