Takk Gud! Vi tar tak i taket...

I flere år har taket på Soltun hatt lekkasje, og den har dessverre ikke blitt mindre med tiden.
For å kunne finansiere en reparasjon av taket, har vi hatt et giroinnstikk i DagenMagazinet i januar, der vi fikk inn mye gaver som var øremerket til reparasjon av taket. Nå har vi også fått et ekstraordinært driftstilskudd fra NLM hovedkontoret til nettopp dette.

Dermed kan vi i dag glede alle Soltunvenner som leser bloggen med følgende takkeemne/gladnyhet: Takket være økonomisk støtte fra hovedkontoret og alle dere som har vært med og gi gaver, samt alle dere som folder hender og ber for Soltun, har vi i dag kunnet sende bestilling på utvendig reparasjon av taket, slik at taket på Soltun kan tettes så snart som mulig.

Det er selvfølgelig flere utfordringer når det gjelder taket, fordi så snart vi har fått det tett fra utsiden må vi begynne å tenke på innvendige skader som må repareres, men det kommer i det minste ikke mer vann inn i bygget etter denne reparasjonen.

Vi takker Gud for at han har svart oss på bønn og gitt oss muligheten til å sette i gang med reparasjon av taket.

Siden vi ikke er kommet i gang med reparasjonen enda, legger jeg her noen bilder fra taket pr. dags dato, så kommer det mer om akkuratt dette i neste nummer av Gi Akt i første halvdel av juni.

- Anders

Kommentarer

Anonym sa…
Det var gode nyheter Anders! Spenennde at det blir gjort noe med taket- vi får virkelig håpe at det kan holde leenge fremover så det slipper å være en bekymring stadig vekk. Trenger man ikke å måke lenger heller kanskje? Lykke til med maimåneden videre- i Bodø er det eksamenslesning og annet plukk som skjer. Våren er her!
-Øivind-
Anders sa…
Hei Øivind. Dette betyr at man slipper å måke så lenge det ikke er så mye snø på taket at det er fare for kollaps. På tilbygget der hvor kjølerommet er har det ikke vært lekkasjer i vinter, så der har vi bare latt snøen ligge og måkte det bort før snøsmeltingen slo inn. Da lot vi det ligge igjen 15-20cm slik at vi aldri var nede på selve taket med snømåka... Det fungerte fint, og til neste vinter kan man gjøre det samme med hele taket. Problemet i vinter har vært at alt snø på taket over stua og møtesalen måtte vekk fordi det drypper inn så snart et snøfnugg får mulighet til å smelte, og dermed har vi måttet måke vekk alt.

Populære innlegg