Dimmefest for John!

Man merker at det nærmer seg slutten, når det er siste helga for en av soldatene. John har hatt en lang (4 år) og trofast tjeneste, med mange helger på Soltun! Derfor var det på sin plass å gjøre litt utav det og få ei fin helg sammen.
For alle som ikke vet hvem John er, så har jeg snakket litt med han, for at dere skal få bli bedre kjent med ”skjeggemannen” (som han ble kjent som da vi var på Fjellheim en tur). Dette er kaffedrikkeren som ofte lager liv på Soltun!

Hvem er du?
Jeg heter John og er 24 år.  Jeg flyttet fra paradisøya Talgje i 2005 for å gå på videregående i Lyngdal. Har gått to år på folkehøyskole, og de siste fire årene har jeg vært i militæret på Bardufoss.

Hva betyr Soltun for deg?
Mer enn ord kan beskrive. Hele mitt åndelige fellesskap i nord er på Soltun, det er en ladestasjon, åndelig og fysisk. Det beste med Soltun er å treffe andre kristne, se hvordan de utvikler seg i løpet av det år og få inspirasjon.  Uten Soltun, ville det kristne livet vært vanskelig, det er her jeg har blitt bevisst på hvilken oppgave vi som kristne har.

Hva er det beste minnet ditt fra Soltun (det siste året)?
Når Soltun stilte lag på Fjellheim-cupen, og uten å ha trent sammen, greide å vinne hele cupen! Det sier litt om samholdet Soltun skaper mellom kristne soldater. Må tilføye at Frankrike-turen også var veldig bra. Dette er jo ikke ting som har skjedd PÅ Soltun, men samholdet i gruppa – som har skapt de gode opplevelsene – har blitt formet på Soltun. Soltun er ikke bare her på huset, men påvirker resten av livet.

Hva kommer du til å savne mest med Soltun når du flytter til høsten?
Å ha det i nærheten, det blir veldig langt å reise fra Rena. Og fellesskapet vi har her.


Denne helga har vært litt annerledes siden vi som sagt hadde en liten dimmefest – noe John ikke var klar over! Fredag var nesten vanlig, bare at Else og Jonas kom innom.  Da John kom, hadde han med seg Jarle, Karl Johan og Lars. 
 
Det ble brukt tid i sola på verandaen, og John tok deler av skjegget, noe jeg (Hanne) gav klar melding om at ikke var greit. Hva syns dere?

Jarle og Lars spiller sjakk

John og Hanne


Utover kvelden ble det putekrig! Johannes, Lars, John og Lars Inge koste seg (fikk dessverre ikke noen klare bilder)

Gutta tok seg en tur opp på taket med gitaren!
Vi avslutta kvelden (natta) med ”brødrene Dal” på tv´en.


Lørdag var Lars Inge oppe i rett tid, og tok med seg Morten og Andreas (tidligere soldater) fra flyplassen! Til Johns store overraskelse dukket de opp, ikke lenge etter at han ble vekt. Da kom det et meget salig blikk og noen gode klemmer i tillegg til noe uforståelig og groggy mumling fra John.

Utover dagen stakk noen og bada litt!

Morten

Andreas

 
Kubbespillet

 
Slitne, sa du? Morten og Andreas

Så ble det møte om den Hellige Ånd og pinsa, med Terje som taler. Etter det var det grilling ute i finværet!

Etter grillinga hadde Anne Christine og jeg lagd en bordkonkurranse som vi kjørte i gang! Der ble folket testet i bibelkunnskaper, ordtak, sitater, geografi og unyttige fakta! Visste dere forresten at Thomas Edison (han som fant opp lyspæren) var mørkredd? 

Anne Christine lagde kake – med litt hjelp fra meg (hjelp vil si: jeg prøvde å hjelpe til, men lagde sikkert bare mer jobb…).

Søndag ble en forholdsvis rolig dag her på Soltun! Andreas, Robin og Morten skulle på møte, så Ida og meg stod opp og lagde frokost til dem før de reiste. Det ble meget godt mottatt! Makan til takknemlige folk skal du lete lenge etter.
Litt etter litt kom den ene etter den andre opp trappa, og igjen var det liv her.

Jonatan og Einar spiller bondesjakk! Etterpå ble det en partnersrunde eller to! Så fulgte middagen.

Karl Johan

Lars og John 

Else brukte deler av helga til å lese ei spennende (og frivillig, ikke minst) bok. Tipper det var deilig å være ferdig med eksamen

Hanne

Else-Mari

Lars IngeUtover dagen kom Endre (tidligere soldat) innom en tur også! Alltid koselig med dem som plutselig dukker opp!


Lars


Andreas har hatt ei god helg her!

I dag har vi slappet maks av, og folk har reist litt nå og da. I dag var det overskyet, så det at vi hadde planlagt grilling var kanskje ikke det helt store. Likevel gikk det ganske fint

Lars Inge står for grillinga


Najeb koser seg!Håper alle har hatt ei flott helg!
- Hanne -

Kommentarer

Anonym sa…
Høyrest ut som ei flott helg! :-)

Mvh. Brita ;-)

Populære innlegg